Recept på en klassisk prinsesstårta

På ett prinsesskalas så måste man ju ha en prinsesstårta. Vare sig man väljer att göra en klassisk prinsesstårta med marsipanlock och ros eller en gräddtårta med en prinsessoblat ovanpå så blir succén given. Nedan kommer ett recept på en klassisk prinsesstårta hämtat från recept.nu. Alla Kalaspinglans prinsessoblater går att lägga på ett marsipanlock men då behöver man ha dekorgelé emellan för oblaten behöver fukt för att smälta ner på tårtan. Oblaten blir dock bäst på en gräddtårta där grädden är fuktig i sig. Prinsessoblater hittar du på www.kalaspinglan.se

 
Foto: TV4                                                                                         Foto: Kalaspinglan.se

Prinsesstårta

Ingredienser:

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
fett och ströbröd till formen
2 dl mjölk eller grädde
1 färdigkavlat marsipanlock
1 färdig marsipanros
tårtpynt
florsocker

Vaniljkräm:
2 2 dl mjölk eller grädde
2 2 äggulor
1 1/2 1 1/2 msk potatismjöl
1 1 msk socker
1/2 1/2 vaniljstång
Fyllning:
4 4 dl vispgrädde
2 2 dl hallonsylt

Gör så här

1. Tårtbotten: Smörj och bröa formen. Vispa samman ägg och socker. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175° i 40 minuter. Låt svalna och stjälp upp. Dela tårtbottnen i tre delar.

2. Vaniljkräm: Skär en skåra i vaniljstången och koka upp den i mjölken tillsammans med sockret. Använd en rostfri kastrull. Rör ner äggulorna och potatismjölet. Sjud på svag värme under vispning. Krämen får inte koka. När den tjocknar är den klar. Fiska upp vaniljstången och kyl krämen.

3. Tårtan: Vispa grädden. Blanda hälften av grädden med vaniljkrämen. Bre hallonsylt på en av tårtbottnarna. Bre vaniljgrädden ovanpå. Upprepa. Bre resten av grädden ovanpå och på kanterna på tårtan. Forma grädden till en jämn kulle. Lägg på marsipanlocket. Sikta florsocker över före servering, garnera med tårtpynt och lägg på marsipanrosen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0